ISRAELLUMEA ARABĂ

Israel: Ministrul Securității, Omer Bar Lev, și un înalt oficial palestinian s-au întâlnit la 30 de minute după atacul terorist de la Beer Sheva

Ministrul israelian al Securității Publice, Omer Bar Lev, s-a întâlnit cu șeful Autorității Palestiniene pentru Afaceri Civile, Hussein al-Sheikh, la doar 30 de minute după atacul terorist de marți din Beersheva, în urma căruia au murit patru israelieni.

Hussein al-Sheikh, considerat o figură importantă a Autorității Palestiniene, s-a declarat “profund tulburat” de atacul comis de un beduin din Hura.
Înpofida condamnării personale a șeicului către ministrul Bar Lev, Autoritatea Palestiniană nu a condamnat public atacul.

Întâlnirea, care ar fi fost programată înainte de atac, a fost amânată cu 20 de minute, potrivit raportului Kan, deoarece Bar Lev a avut o evaluare a situației cu premierul Naftali Bennett și cu șeful poliției israeliene Kobi Shabtai, la scurt timp după ce a fost anunțat atacul terorist.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care serviciile de securitate israeliene și cele ale Autorității Palestiniene încearcă să dezamorseze tensiunile dintre manifestanții palestinieni și forțele de securitate israeliene înainte de luna sfântă a Ramadanului.

La începutul acestei săptămâni, s-a raportat că regele Abdullah al II-lea al Iordaniei urmează să se întâlnească cu Mahmoud Abbas săptămâna viitoare la Ramallah pentru a reduce tensiunile din Cisiordania.

Forțele de securitate israeliene se așteaptă la mai multe atacuri pe măsură ce se apropie Ramadanul (2 aprilie) și îndeamnă populația să fie precaută. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d