ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIMAGAZIN

SUA: Fostul secretar de stat Madeleine Albright a încetat din viață

Madeleine Albright, fostul secretar de stat al Statelor Unite, a murit la vârsta de 84 de ani, a anunțat familia ei miercuri seară.

Albright, care a fost cel de al 64-lea secretar de stat al Statelor Unite, a murit de cancer.
Ea a ocupat această funcție în timpul primului mandat al lui Benjamin Netanyahu și Ehud Barak.
Fostul secretar de stat, care era de origine evreiască, a fost prima femeie care a ocupat postul și cea mai înaltă femeie din istoria administrației americane până în prezent.
În ultimii ani, ea a lucrat ca lector în diplomație la Universitatea Georgetown.
Pe pagina de Twitter a familiei scrie: „Ne doare să anunțăm că dr. Madeleine K. Albright, al 64-lea secretar de stat al Statelor Unite și prima femeie care a ocupat această calitate, a murit mai devreme astăzi. Motivul a fost cancerul.”
Albright, a fost considerat un diplomat dur în administrație, care a ezitat să se implice în cele două crize majore de politică externă din anii 1990: genocidul din Rwanda și Bosnia-Herțegovina.
Albright, care s-a născut în fosta Cehoslovacie în 1937, a fost nominalizată drept prima femeie care a ocupat funcția de ministru de externe și a fost aprobată în unanimitate în 1997. Ea a ocupat această funcție până în 2001. După încheierea anilor 90 și Clinton, Albright a devenit o icoană pentru o generație de tinere care căutau inspirație în căutarea oportunităților și a respectului la locul de muncă.
Lui Albright îi plăcea să spună: „Există un loc special în iad pentru femeile care nu se ajută între ele”.
Președintele Yitzhak Herzog i-a adus un omagiu lui Albright: „Sunt plin de tristețe după moartea lui Madeleine Albright, un diplomat revoluționar, simbol feminist și lider remarcabil, pe care am admirat-o întotdeauna. Ultima lîntâșnire dintre noi a fost când m-a salutat cu amabilitate când am fost ales președinte. A fost o prietenă adevărată a statului Israel și ne va fi dor de ea. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: