Emiratele Arabe Unite / Ramadan 2022: Șeicul Mohammed bin Rashid anunță o campanie de un miliard de pachete alimentare pentru săraci

Corespondentul Anima News, Viorel Maier, transmite: În timpul Ramadanului de anul trecut, Emiratele Arabe Unite și-au atins obiectivul de a strânge suficiente donații pentru 100 de milioane de pachete alimentare în zece zile.

Șeicul Mohammed bin Rashid, vicepreședinte și conducător al Dubaiului, a anunțat o nouă campanie la începutul Ramadanului.
Într-un mesaj distribuit online, șeicul Mohammed a declarat că inițiativa are ca scop donarea a unui miliard de mese săracilor și celor flămânzi din întreaga lume.
Aceasta se va derula până când va fi atins obiectivul de a strânge suficienți bani pentru a finanța un miliard de mese.
„Frați și surori, astăzi anunțăm campania de un miliard de mese pentru cei săraci și nevoiași din întreaga lume”, a scris șeicul Mohammed.
„Campania va începe la începutul lunii sfinte și va continua în anii următori până la atingerea obiectivului.
„Motto-ul acesteia: „O persoană care doarme cu stomacul plin în timp ce vecinul său este flămând nu este un credincios.”.
„Opt sute de milioane de oameni suferă de foame în întreaga lume. Umanismul și religia noastră ne împing să întindem o mână de ajutor.”
Pachetele cu alimente sunt deja distribuite în colaborare cu Programul alimentar mondial al ONU, Rețeaua regională de bănci alimentare (FBRN), Instituția umanitară și caritabilă Mohammed bin Rashid Al Maktoum (MBRCH) și organizațiile umanitare din țările vizate.


„Scopul acestei campanii este de a livra un miliard de mese și un miliard de mesaje umanitare din EAU către lume”, a declarat șeicul Mohammed.
„Cea mai bună caritate este să donezi mâncare, iar cei mai buni dintre oameni sunt cei care sunt atenți la ceilalți. Țara noastră este menținută cu bunătatea pe care o oferim celor nevoiași”.
„Întâlnirea noastră este în prima zi de Ramadan, cu voia lui Dumnezeu, și îl rugăm pe Dumnezeu să accepte de la noi și de la voi faptele noastre bune.”
În timpul Ramadanului 2021, Emiratele Arabe Unite și-au propus să strângă suficiente donații pentru 100 de milioane de mese. Această țintă a fost atinsă în 10 zile.
Organizat de Mohammed bin Rashid Al Maktoum Global Initiatives, totalul a fost atins datorită generozității a 185.000 de donatori, care au inclus persoane fizice și companii, din interiorul și din afara EAU.
Campania „One Billion Meals” urmărește să asigure ajutor alimentar pentru comunitățile vulnerabile din 50 de țări, sprijinind eforturile de realizare a Obiectivului 2 de dezvoltare durabilă al Organizației Națiunilor Unite, care vizează eliminarea foametei până în 2030.
Aproximativ 25.000 de persoane mor zilnic de foame, iar din cele 800 de milioane de persoane subnutrite de pe Pământ, 52 de milioane se află în regiunea Mena.
Campania de anul trecut „100 de milioane de mese” a oferit sprijin, cum ar fi pachete cu alimente și vouchere inteligente instantanee, pentru milioane de persoane de pe patru continente, inclusiv în Palestina, Liban, Iordania, Sudan, Yemen, Tunisia, Irak, Egipt, Kosovo, Brazilia, Benin, Burundi, Tanzania, Etiopia, Senegal, Kenya, Uganda, Ghana, Angola, Sierra Leone, India, Nepal, Pakistan, Bangladesh, Tadjikistan, Kârgâzstan, Uzbekistan și Kazahstan.
Seria de campanii alimentare a început cu 10 Million Meals, organizată la nivel local, care a sprijinit comunitățile afectate de Covid-19 din Emiratele Arabe Unite pe parcursul Ramadanului din 2020. (Viorel Maier, Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: