LUMEA DE AZIMAGAZINUCRAINA

Ministerul britanic al Apărării: Trupele rusești sunt “reticente” să se angajeze în războiul urban din cauza pierderilor grele

Ministerul britanic al Apărării afirmă sâmbătă că trupele rusești sunt “reticente” să intre și să lupte în zonele urbane, preferând să continue bombardarea orașelor ucrainene.

“Rusia continuă să asedieze o serie de orașe ucrainene importante, inclusiv Harkov, Cernihiv și Mariupol”, a declarat ministerul într-un nou raport de informații.
“Forțele rusești sunt reticente în a se angaja în operațiuni de infanterie urbană pe scară largă, preferând să se bazeze pe utilizarea nediscriminatorie a bombardamentelor aeriene și de artilerie în încercarea de a demoraliza forțele de apărare”, se arată în raport.
“Este probabil că Rusia va continua să folosească puterea sa de foc grea în zonele urbane, deoarece încearcă să își limiteze pierderile deja considerabile, cu prețul unor noi victime civile”, a adăugat raportul.
Rusia a recunoscut vineri moartea a 1.351 dintre soldații săi de la începutul ofensivei sale militare în Ucraina, la 24 februarie, acuzând țările occidentale că au făcut o “greșeală” livrând arme Kievului.
“În timpul operațiunii militare speciale, 1.351 de militari au fost uciși și 3.825 au fost răniți”, a declarat adjunctul șefului Statului Major Serghei Rudzhoy în cadrul unui briefing de presă. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d