ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Ministrul egiptean de Externe va participa duminică, în Israel, la summitul „istoric” al Acordurilor Abraham

Ministrul egiptean de externe Sameh Shoukry (foto) este așteptat să participe duminică la summitul diplomatic „istoric” din Israel, alăturându-se miniștrilor de externe din Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Maroc – semnatari ai acordurilor Abraham – pentru un eveniment unic de două zile.

Shoukry se va alătura secretarului de stat american Anthony Blinken, lui Abdullah bin Zayed Al Nahyan din Emiratele Arabe Unite, Abdullatif bin Rashid Al-Zayani din Bahrain și lui Nasser Bourita din Maroc, potrivit presei israeliene.
Se depun eforturi pentru a-l implica și pe ministrul iordanian de Externe, Ayman Safadi.
Reuniunea de duminică a miniștrilor de Externe va avea loc la mai puțin de o săptămână după ce premierul israelian Naftali Bennett a vizitat stațiunea egipteană Sharm el-Sheikh pentru primul summit trilateral din istorie cu președintele egiptean Abdel-Fattah el-Sissi și cu prințul moștenitor al Emiratelor Arabe Unite, șeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan.
Israelul a anunțat vineri că va organiza o întâlnire „istorică” cu ocazia vizitei planificate a secretarului de stat american Antony Blinken.
„La invitația ministrului de externe Yair Lapid, duminică și luni, în această duminică și luni, va avea loc un summit diplomatic istoric în Israel”, a precizat biroul său într-un scurt comunicat. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: