Israel / Hadera: Victimele atentatului terorist – Yezen Falah și Shirel Abukarat, ofițeri ai Poliției de Frontieră

Poliția israeliană a identificat cele două persoane ucise în atacul terorist din Hadera ca fiind ofițerii Poliției de Frontieră, Yezen Falah și Shirel Abukarat, ambii în vârstă de 19 ani, precizând că cei doi ofițeri au salvat multe vieți în atac.

“Cei doi ofițeri au murit în lupta din această seară cu teroriștii înarmați”, a declarat Poliția de Frontieră într-un comunicat dat publicitîții după miezul nopții de duminică, adăugând că alți trei ofițeri au fost răniți.
Falah, un locuitor al satului druz din Kisra-Sumei, în Galileea, s-a alăturat Poliției de Frontieră în urmă cu un an și a lăsat în urma sa părinții, un frate și o soră, a precizat poliția.
Abukarat, rezidentă din Netanya, s-a alăturat poliției în urmă cu 6 luni, în urma sa rămânând părinții și un frate, se arată în comunicat.
“Soldații au luptat cu curaj, împărtășim durerea și îmbrățișăm familiile eroilor Yezen și Shirel, care au apărat cetățenii cu trupurile lor și au salvat multe vieți”, se arată în comunicat, care-i numește “tineri luptători foarte motivați care și-au dat viața pentru securitatea poporului israelian”.
Se crede că cei doi teroriști care au comis atacul erau susținători ai Statului Islamic.
Poliția a declarat că mai mulți ofițeri au fost răniți în timpul atacului și în timpul unui schimb de focuri cu teroriștii, la scurt timp după aceea.
Înregistrările camerelor de securitate de la fața locului îi arătat pe cei doi bărbați înarmați, bărboși și purtând salopete albe, deschizând focul asupra trecătorilor și a polițiștilor într-o stație de autobuz din oraș, în apropierea mai multor restaurante.
Ambii teroriști au fost lichidați de membrii unei unități de ofițeri sub acoperire, care mâncau într-un restaurant din apropiere, au declarat reprezentanții poliției.
Atacul terorist a avut loc la câteva zile după un alt atac terorist mortal în orașul Beer Sheba, din sudul țării, comis de un bărbat care a încercat să se alăture grupării jihadiste, ceea ce a ridicat temeri cu privire la noi atacuri inspirate de organizația teroristă.
Între timp, oficialii au avertizat în legătură cu o recrudescență a violențelor înainte și în timpul lunii sfinte a Ramadanului, care începe la sfârșitul acestei săptămâni. (Anima News)

Lasă un răspuns