ISRAELMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Israel: Summitul internațional Negev va continua în pofida atacului terorist din Hadera / Ministrul israelian de Externe: „Extremiștii violenți încearcă să intimideze”

Summitul miniștrilor de Externe din Negev va continua în pofida atacului din Hadera în care doi israelieni au fost uciși, a declarat un înalt oficial al Ministerului israelian de Externe.

Ministrul israelian de Externe Yair Lapid i-a informat pe omologii săi din SUA, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Maroc și Egipt despre incident, toți condamnând atacul terorist.
„Atacul terorist atroce din această seară este o încercare a extremiștilor violenți de a intimida și de a deteriora structura vieții de aici. Statul Israel va lupta fără compromisuri împotriva terorismului, vom fi împreună cu aliații noștri împotriva oricărei persoane care încearcă să ne facă rău”, a spus Lapid”.
Secretarul de stat american Anthony Blinken a condamnat atacul. „Nu există loc pentru evenimente iraționale ca acestea, de violență și crimă, în societate. Suntem alături de partenerii noștri israelieni și transmitem condoleanțe familiilor victimelor”.
Reamintim că doi ofițeri ai Poliției de Frontieră, Yezen Falah (z.l.) și Shirel Abukarat (z.l.), ambii în vârstă de 19 ani, au fost uciși și alte șase persoane au fost rănite într-un atac armat duminică seara, de doi teroriști, pe strada Herbert Samuel din Hadera. Printre răniți se numără și trei polițiști.
O forță sub acoperire care se afla la fața locului i-a lichidat pe teroriști, locuitori din Umm al-Fahm, la sfârșitul unui schimb de focuri.
Jihadul Islamic a salutat atacul. „Întoarcerea operațiunilor de sacrificiu în profunzimea ocupantului sionist este necesară pentru a descuraja agresiunea și terorismul”, a spus un purtător de cuvânt al organizației, adăugând că atacul a fost un răspuns „în numele poporului palestinian și al națiunilor libere ale națiunii islamice la summit-ul răului cu participarea miniștrilor de Externe arabi”. Purtătorul de cuvânt al organizației teroriste Jihadul Islamic se referea la summit-ul care are loc în Negev, cu participarea miniștrilor de Externe din SUA, Egipt, Bahrain, Maroc și Emiratele Arabe Unite. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d