ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Israel / Cisiordania: Trei teroriști palestinieni lichidați într-o operațiune a armatei israeliene

În noaptea de miercuri spre joi, armata israeliană (Țahal) a desfășurat o operațiune extinsă și neobișnuită care a presupus arestări, percheziții și strângere de informații în toată ICisiordania (Iehuda și Șomron), în încercarea de a opri valul de terorism.

Trei teroriști palestinieni au fost împușcați mortal joi dimineața în tabăra de refugiați din Djenin (Cisiordania), în urma unui schimb de focuri cu o unitate a armatei israeliene venită să facă arestări.

Potrivit unor surse diferite, un soldat israelian a fost ușor rănit în confruntare, în timp ce alte trupe se află încă în oraș pentru a-i prinde pe teroriști.
Alte confruntări armate între teroriști palestinieni și soldați israelieni au loc în zonă în acest moment, potrivit diferitelor rapoarte.
Incidentele au avut loc în timp ce Israelul a început să dea de urma rudelor unui palestinian care a comis atacul terorist din orașul Bnei Brak care a ucis cinci persoane, al treilea într-o săptămână în țară.
În plus, luptătorii din Divizia Iudeea și Samaria, sub comanda generalului de brigadă Avi Ballut, au făcut arestări ample în Tubas, Qalandiya, Hebron, Deir Qadis, Abu Dis, Al Azaria, Azzun, Qalqilya, tabăra de refugiați Aida la nord de Betleem, Betleem, Salem, localitatea Karwat Bnei Hassan din districtul Ramallah, Beit Rima și Beit Beta.
Surse militare au spus că scopul operațiunii extinse a fost oprirea instigatorilor și a teroriștilor, pentru a preveni și a perturba atacurile teroriste.
Un incident neobișnuit a fost înregistrat în satul Husan, în timp ce un cocktail Molotov a fost aruncat asupra forțelor israeliene și a incendiat un vehicul militar. Soldații au fost nevoiți să coboare din vehiculul blindat pentru a stinge focul. Nu au fost raportați răniți, dar vehiculele au fost avariate.
Miercuri seară, cabinetul de securitate al Israelului, reunit pentru prima dată în ultimele luni, a ordonat întărirea eforturilor poliției și a luptei împotriva terorismului, în timp ce oficialii din domeniul securității au avertizat că ar putea avea loc mai multe atacuri în următoarele zile sau săptămâni. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: