Serviciile secrete americane: Putin este indus în eroare de consilieri săi

Oficiali ai serviciilor de informații americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin a fost dezinformat de consilierii săi cu privire la performanțele forțelor rusești în Ucraina, a relatat Associated Press.

Potrivit unui oficial american, care a vorbit sub rezerva anonimatului, despre concluziile recent declasificate ale serviciilor de informații, Vladimir Putin s-a simțit indus în eroare de către armata rusă și există acum tensiuni persistente între el și înalți oficiali ruși din domeniul apărării.
“Putin nici măcar nu știa că armata sa recruta și pierdea recruți în Ucraina, ceea ce demonstrează o ruptură clară în fluxul de informații de încredere către președintele rus”, a declarat oficialul sub protecția anonimatului, afirmând că se bazează pe informații declasificate ale SUA.
“În opinia noastră, Putin este indus în eroare de consilierii săi în legătură cu performanțele slabe ale armatei ruse și cu gravitatea impactului sancțiunilor asupra economiei ruse, deoarece consilierii săi de top se tem să îi spună adevărul”, a declarat sursa citată.
Serviciile secrete americane au stabilit, de asemenea, că Putin nu este pe deplin conștient de amploarea daunelor provocate economiei rusești de sancțiunile economice impuse de SUA și aliații săi. (Anima News)

Lasă un răspuns