ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂLUMEA DE AZIMAGAZIN

Statele Unite sprijină ferm Israelul în urma atacurilor teroriste (Biden către Bennett)

Președintele SUA, Joe Biden, și-a exprimat, într-o conversație telefonică cu premierul Naftali Bennett, sprijinul pentru Israel în urma recentelor atacuri teroriste ucigașe.

Biden „a subliniat că Statele Unite sunt ferm și decisiv alături de Israel în fața acestei amenințări teroriste și a tuturor amenințărilor la adresa statului Israel”, potrivit Casei Albe.
Biden „a oferit toată asistența adecvată aliaților noștri israelieni în fața amenințărilor la adresa cetățenilor lor”.
Unsprezece persoane au fost ucise în trei atacuri separate în decurs de o săptămână în orașele israeliene Beer Sheva, Hadera și Bnei Brak.
„Liderii au discutat despre importanța parteneriatelor regionale, exemplificate de acordurile Abraham și de summitul de la Negev, în promovarea securității și îmbunătățirea vieții oamenilor din Orientul Mijlociu”, a precizat Casa Albă.
Summitul din Negev a reunit în kibutz-ul Sde Boker miniștrii de Externe din Israel, SUA, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Maroc și Egipt pentru discuții privind cooperarea regională.
Reuniunea este cea mai recentă evoluție a acordurilor Abraham, negociate de administrația Trump în 2020, prin care Israelul a normalizat relațiile cu Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Maroc.
Administrația Biden a încercat să consolideze acordurile existente cu aceste forumuri multilaterale, aducând în același timp Egiptul și Iordania în joc.
Biroul premierului israelian a confirmat convorbirea și a declarat că Bennett i-a mulțumit lui Biden pentru poziția sa. De asemenea, a precizat că cei doi bărbați au discutat despre „agresiunea regională a Iranului” și alte probleme. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: