Washingtonul sancționează furnizorii programului iranian de rachete balistice

Statele Unite au impus sancțiuni financiare furnizorilor programului de rachete balistice al Iranului, în urma unui atac revendicat de Gărzile Revoluționare ale Teheranului în Kurdistanul irakian.

Aceste acțiuni arată că SUA „nu vor ezita să îi vizeze pe cei care susțin programul de rachete balistice al Iranului”, chiar dacă încearcă să ajungă la un compromis pentru a salva acordul nuclear iranian, a declarat subsecretarul Trezoreriei SUA, Brian Nelson.
„Vom lucra, de asemenea, cu alți parteneri din regiune pentru a trage Iranul la răspundere pentru acțiunile sale, inclusiv pentru încălcările flagrante ale suveranității vecinilor săi”, a adăugat el.
Sancțiunile îl vizează pe cetățeanul iranian Mohammad Ali Hosseini și „rețeaua de companii” a acestuia ca furnizori ai controversatului program. Orice active pe care le-ar putea avea în SUA vor fi înghețate și li se va interzice accesul la sistemul financiar american.
Acestea „urmează atacului iranian cu rachete asupra Erbilului, în Irak, la 13 martie”, a precizat Trezoreria.
Atacul a fost revendicat de Gardienii Revoluției, armata ideologică a Republicii Islamice, care a afirmat că a vizat un „centru strategic” aparținând Israelului în regiunea autonomă Kurdistan din Irak.
Sancțiunile vin într-un moment în care Statele Unite par a fi aproape de un acord cu Iranul în cadrul negocierilor indirecte care se desfășoară de aproape un an la Viena pentru a resuscita acordul moribund care ar fi trebuit să împiedice Teheranul să achiziționeze bomba atomică.
În cadrul acestor discuții, iranienii cer ca americanii să elimine Gărzile Revoluționare de pe lista neagră a „organizațiilor teroriste străine”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: