ISRAELMAGAZIN

Israel: A fost aprobată o finanțare de urgență de 51 milioane euro pentru poliție

Premierul israelian Naftali Bennett și ministrul Securității Publice, Omer Bar-lev, au aprobat o finanțare de urgență de 181 milioane de shekeli (51 milioane euro) pentru personalul poliției, care a fost întărit după valul de atacuri teroriste care a lovit Israelul săptămâna aceasta.

O declarație a biroului primului ministru a precizat că fondurile vor fi investite în furnizarea de echipamente pentru ofițeri, recrutarea de rezerviști și crearea unei noi brigăzi bazate pe ofițeri de poliție de frontieră în rezervă.
“O forță de poliție puternică este egală cu un stat israelian puternic. Lucrăm cu toate instrumentele și în toate domeniile pentru a restabili securitatea și sentimentul de siguranță pentru cetățenii Israelului”, a declarat Bennett.
Biroul prim-ministrului a declarat că 111 milioane de shekeli (31 de milioane de euro) vor fi transferate imediat, iar alte 70 de milioane de shekeli (19 milioane de euro) până la sfârșitul lunii august.
“Aceasta este o inițiativă care are drept scop creșterea securității personale a cetățenilor. Planul de intensificare pentru Poliția israeliană, convenit de premier, este un pas fără precedent, exprimând încredere și putere în poliție”, a declarat Bar-Lev într-un comunicat.
Forțele de securitate sunt mobilizate în număr mare pe străzile din Israel, în timp ce autoritățile se tem de noi atacuri în zilele următoare.
“Sunt zile dificile, dar vom ieși învingători, ca întotdeauna”, a declarat ministrul Apărării, Benny Gantz. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d