ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Planul Israelului de a-l captura pe Yasser Arafat, dezvăluit

Israelul a plănuit să-l captureze pe președintele Autorității Palestiniene, Yasser Arafat, în plină a doua Intifada, la începutul anilor 2000, a dezvăluit Canalul 13 al televiziunii israeliene.

Ca parte a unei noi serii de patru episoade în care sunt intervievați oficiali israelieni din domeniul securității implicați în această acțiune, Canalul 13 a difuzat extrase din interviuri care confirmă că, guvernul israelian plănuia, la începutul anilor 2000, să-l captureze pe președintele AP și să-l expulzeze din țară.
Ram Rothberg, fost comandant al unității de recunoaștere navală de elită a Israelului Shayetet 13, a confirmat într-un interviu pentru serial că o echipă a forțelor speciale s-a întâlnit cu Shayetet 13 pentru operațiunea de deturnare planificată.
Rothberg a adăugat că echipa a fost antrenată pentru această operațiune, despre care a spus că l-a vizat în mod special pe liderul de atunci al AP.
Înalții comandanți ai Israelului au luat serios în considerare punerea în aplicare a planului, revizuindu-l de mai multe ori, dar, în cele din urmă, au refuzat să îl pună în aplicare, pe fondul îndoielilor legate de cine îi va succeda lui Arafat la conducerea Autorității Palestiniene. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: