România: Neutralizarea unei lovituri de aruncător de grenade găsite pe plaja din Sfântul Gheorghe

Conform ziarului ”Tulcea noastră”, o echipă de militari EOD (specialiști în dezamorsarea dispozitivelor explozive) de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag au executat marți, 5 aprilie, o misiune în localitatea Sfântul Gheorghe din județul Tulcea, pentru a interveni asupra unei lovituri de aruncător de grenade, semnalată de o persoană civilă în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră.

Potrivit ziarului ”Tulcea noastră”, după apelul primit la numărul unic pentru urgențe 112, specialiști ai Poliției, IGSU și Poliției de Frontieră s-au prezentat la locul indicat. Din primele cercetări, s-a observat că obiectul semnalat este o lovitură de aruncător de grenade, fiind, cel mai probabil, o lovitură inertă (goală, fără încărcătură de exploziv, folosită pentru exerciții).
Conform procedurilor pentru astfel de situații, a fost restricționată zona de plajă și a fost solicitată intervenția militarilor specializați în intervenții EOD din cadrul Forțelor Navale Române.
Ca urmare, o echipă de infanteriști marini EOD a fost trimisă, în jurul orei 15.00, de la Babadag către plaja din Sfântul Gheorghe cu două ambarcațiuni rapide, pe Brațul Sfântul Gheorghe, cu misiunea de a interveni pentru neutralizarea loviturii, susține ziarului ”Tulcea noastră”.
La acest moment, echipa este încă în deplasare către locație. Vom reveni cu detalii după finalizarea operațiunii, transmite Biroul presă al MApN.

Sursa: Ziarul ”Tulcea noastră”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: