ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Criză politică în Israel: Guvernul pierde majoritatea în Knesset după demisia președintei coaliției / Parlamentul la un pas de dizolvare

Președinta coaliției, Idit Silman (foto), din partea partidului Yamina, a anunțat miercuri că se retrage din guvern.

Prin acest anunț, guvernul condus de Naftali Bennett, liderul aceluiași partid, pierde majoritatea în Knesset (Parlamentul israelian), după numai zece luni de mandat.
Silman s-a retras din coaliție pe marginea unor dezacorduri ideologice profunde cu membrii guvernului.
„Nu mai pot suporta”, a declarat ea reporterilor.
Marți, deputata de dreapta a avertizat asupra introducerii în spitale a alimentelor care conțin drojdie – interzise din punct de vedere religios în săptămâna Paștelui -, dar premierul nu a reacționat și a cerut „să nu se dea niciun ultimatum”.
„Nu mai pot ajuta la mișcările guvernului”, a declarat ea, spunând că a „lucrat din greu pentru guvernul de uniune”, dar acum nu mai poate „ajuta la deteriorarea identității evreiești” a statului și a cerut un guvern de dreapta.
„Un alt guvern poate fi format în același parlament”, a adăugat ea, în timp ce coaliția condusă de Naftali Bennett are acum sprijinul a doar 60 de voturi în Knesset, care are 120 de membri.
În acest context, partidului Likud al lui Benjamin Netanyahu îi lipsește un singur vot pentru a dizolva parlamentul după încheierea vacanței parlamentare din 8 mai. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: