ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Criză politică în Israel: Netanyahu cere ca mai mulți deputați din coaliție să dezerteze

Liderul opoziției israeliene, Benjamin Netanyahu, a felicitat-o miercuri pe deputata Idit Silman (Yamina) pentru că a părăsit coaliția guvernamentală, în timpul unei sesiuni speciale a Knessetului convocată în marja ultimelor atacuri teroriste.

„Idit, ai dovedit că ceea ce te ghidează este preocuparea pentru identitatea evreiască a statului Israel, preocuparea pentru Țara Israelului și îți urez bun venit în tabăra națională”, a spus el.
„Ați dovedit că cei cu adevărat aleși acționează conform conștiinței lor și nu există un drept mai mare decât acesta”, a subliniat el.
„Fac apel la toți reprezentanții care au fost aleși cu voturile taberei naționale să se alăture lui Idit și să se întoarcă la noi, veți fi primiți cu tot respectul pe care vi-l datorăm și cu brațele deschise”, a insistat el.
Aceste declarații intervin la scurt timp după anunțul președintei coaliției Idit Silman, aleasă din partea formațiunii de dreapta Yamina a premierului Naftali Bennett, de retragere din guvernul care avea 61 de locuri, pragul majorității în Knesset, parlamentul israelian cu 120 de membri. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: