Israel: Manifestație a dreptei la Ierusalim – Netanyahu îi îndeamnă pe membrii de dreapta din coaliție să se alăture taberei sale

Mii de manifestanți au participat miercuri seară la Ierusalim la un miting anti-coaliție, în timpul căruia fostul premier Benjamin Netanyahu a îndemnat partidele de dreapta din guvern să se alăture taberei sale.

„Toți membrii coaliției care au o inimă și o conștiință: plecați acasă! Și întoarceți-vă în tabăra dreptei”, a spus Netanyahu după demisia membrei partidului Yamina, Idit Silman, lăsând coaliția fără majoritate.
Fostul prim-ministru a adăugat că actualul guvern nu face suficient pentru „tinerile așezările evreiești” din Cisiordania, un termen folosit de dreapta pentru a se referi la avanposturile evreiești de pe anumite dealuri, care sunt ilegale în conformitate cu legislația israeliană.
„Duceți-vă acasă pentru că sunteți slabi împotriva Iranului și, din nou, împotriva terorismului”, a spus el.
Protestatarii au strigat „Bennett, du-te acasă”, în timp ce unii participanți la miting purtau tricouri galbene și negre, culori asociate cu mișcarea ultranaționalistă Lehava.
Plecarea lui Idit Silman din coaliție, anunțată în cursul zilei de miercuri, a fost salutată de Netanyahu.
„Idit, tocmai ai dovedit că ceea ce îți ghidează acțiunea este identitatea evreiască a Israelului, pământul Israelului, și îți urez bun venit înapoi în tabăra națională”, a spus el într-o înregistrare video.
La rândul său, deputatul Likud Miki Zohar a declarat la Radio Kan Public că „guvernul este pe cale să cadă. Nu voi da nume, dar există și alți demisionari. Suntem în dialog cu alți doi parlamentari care se gândesc să se alăture taberei noastre”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: