ISRAEL

Ministrul israelian al Apărării către membrii facțiunii sale: Vom lucra pentru a păstra guvernul

Benny Gantz, ministrul israelian al Apărării, a avut miercuri seara o întâlnire cu membrii partidului său Alb Albastru. Întâlnirea a avut loc prin Zoom, ca urmare a crizei din coaliție în urma demisiei președintei coaliției, Idit Silman.

“Am vorbit astăzi cu premierul și vom lucra pentru a încerca să păstrăm guvernul. Alb Albastru a fost și va continua să fie cea mai disciplinată și centrală facțiune din coaliție. Ne dorim existența și succesul guvernului și, în acest sens, nimic nu s-a schimbat de ieri”, a declarat Gantz.
Între timp, deputatul Abir Kara (Yamina) a avut contacte foarte importante pe parcursul zilei cu deputații Amichai Chikli și Idit Silman cu scopul de a se despărți de Yamina și de a înființa o facțiune comună.
Channel 12 News a relatat că cei trei au redactat chiar și un acord, dar Kara nu l-a semnat încă și se confruntă cu presiuni mari pentru a nu face acest lucru.
Kara a ascuns contactele de premierul Naftali Bennett și, mai târziu în cursul zilei, a mers chiar să se întâlnească cu premierul în baza Kirya din Tel Aviv, unde a declarat că s-a întâlnit cu Silman pentru a o convinge să rămână în coaliție. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d