ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIMAGAZINSTIL DE VIAȚĂUCRAINA

Războiul din Ucraina: Firma Chanel nu permite cetățenilor ruși să cumpere produse de lux în întreaga lume

Chanel și-a închis toate magazinele din Rusia, la fel ca majoritatea mărcilor de lux, și, mai mult, îi împiedică pe cetățenii ruși să le cumpere produsele în străinătate.

Această decizie a devenit cunoscută când bloggerița rusă Anna Kalashnikova nu a putut cumpăra o geantă dintr-un magazin Chanel din Dubai. Magazinul i-a cerut să dea o chitanță în care să declare că nu va folosi achiziția în Rusia.
Clienții au acuzat compania de rusofobie și au amenințat că o vor boicota.
Chanel spune că se conformează pur și simplu sancțiunilor Uniunii Europene care interzic vânzarea de produse de lux în valoare de peste 300 de euro în Rusia.
Sancțiunile UE interzic, de asemenea, vânzarea de bunuri de lux către persoanele care intenționează să le folosească în Rusia.
Unii ruși spun că li s-a refuzat intrarea în magazinele Chanel din întreaga lume.
Până în prezent, alte magazine nu au introdus reguli similare. Bunurile pot fi cumpărate și aduse în Rusia. Pe Telegram a fost deja creat un cont special numit „Birch”, unde se poate comanda orice din străinătate, plătind un preț triplu.
Denumirea de „serviciu de livrare” nu este întâmplătoare. În fosta URSS, existau magazine „Beryozka” cu produse străine pentru diplomați și alți cetățeni care puteau câștiga bani și care, în schimb, primeau „cecuri” pentru care puteau cumpăra produse într-un magazin special cu ferestre cu perdele. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: