Atentatul din Tel Aviv: Teroristul lichidat lângă o moschee din Jaffa

Teroristul care a comis joi seară atacul de pe strada Dizengoff din centrul Tel Avivului, ucigând două persoane și rănind alte opt cu focuri de armă, a fost eliminat astăzi, vineri dimineață, după o vânătoare masivă, în urma unui schimb de focuri în apropierea unei moschei din Jaffa.

Raed Hazem (foto), un palestinian în vârstă de 28 de ani din zona Jenin din Cisiordania, se ascundea lângă o moschee din Jaffa când forțele de securitate israeliene au intervenit pentru a-l neutraliza.
“După o noapte dificilă și ore lungi de operațiuni ale poliției, Shin Bet și armata, am reușit în această dimineață, în cooperare cu serviciile de informații, să lichideze teroristul prin schimburi de focuri. Aseară, am subliniat că, indiferent de cât timp va dura, vom prinde teroristul. Ne continuăm operațiunile în toate domeniile, inclusiv securizarea rugăciunilor de vineri de Ramadan”, a declarat șeful poliției, Yaakov Shabtai.
Peste 1.000 de ofițeri de poliție și trupe de elită ale IDF au fost desfășurate în Tel Aviv în căutarea teroristului.
Doi tineri, în vârstă de 27 și 28 de ani, au fost uciși în schimbul de focuri de armă de la barul “Ilka” de pe strada Dizengoff. Alte opt persoane sunt spitalizate la Spitalul Ichilov din Tel Aviv, una în stare critică, trei la terapie intensivă și alte patru în stare ușoară spre moderată.
Imaginile surprinse de camerele de supraveghere îl arată pe terorist în momentele dinaintea atacului, până când a început să tragă. El poate fi văzut mergând pe strada Dizengoff, apoi stând pe o bancă înainte de a trage în oamenii dintr-un bar.
Apoi a fugit de la locul faptei pe străduțele din oraș.
Acesta a fost cel de-al patrulea atac major în orașele israeliene în aproape trei săptămâni, care a ucis în total 13 persoane. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: