ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Germania se dotează cu 140 drone militare de fabricație israeliană

Comisia de apărare a Bundestag-ului a dat undă verde achiziționării de drone armate, o premieră pentru Germania, care a decis să își majoreze masiv cheltuielile militare în urma invaziei rusești din Ucraina.

Comisia a aprobat achiziționarea a 140 de drone armate de model israelian Heron TP, a declarat o sursă parlamentară.
Ministerul Apărării intenționează să folosească 60 dintre ele pentru antrenament, iar celelalte 80 pentru „utilizare operațională”, potrivit proiectului adoptat de comisie.
Valoarea totală a comenzii este de 152,6 milioane de euro. Dronele ar trebui să fie livrate în termen de doi ani.
Dronele vor fi folosite, printre altele, pentru a „ajuta la protejarea soldaților aflați în misiuni în străinătate”, se arată în documentul ministerului.
Germania a decis deja în 2018 să achiziționeze dronele Heron TP. Dar Partidul Social-Democrat (SPD) al lui Olaf Scholz, pe atunci membru al coaliției Angelei Merkel, s-a opus înarmării lor, iar proiectul de achiziție nu a fost finalizat.
După ani de subinvestiții, Germania a făcut o schimbare istorică la sfârșitul lunii februarie, invazia rusă din Ucraina acționând ca un electroșoc.
Cancelarul Scholz a anunțat că dorește să deblocheze un buget excepțional de 100 de miliarde de euro pentru a moderniza armata națională și pentru a cheltui în fiecare an cel puțin 2% din PIB-ul național pentru apărare.
În special, Germania are în vedere achiziționarea unui sistem israelian de protecție antirachetă de tip „Iron Dome”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: