Germania se dotează cu 140 drone militare de fabricație israeliană

Comisia de apărare a Bundestag-ului a dat undă verde achiziționării de drone armate, o premieră pentru Germania, care a decis să își majoreze masiv cheltuielile militare în urma invaziei rusești din Ucraina.

Comisia a aprobat achiziționarea a 140 de drone armate de model israelian Heron TP, a declarat o sursă parlamentară.
Ministerul Apărării intenționează să folosească 60 dintre ele pentru antrenament, iar celelalte 80 pentru “utilizare operațională”, potrivit proiectului adoptat de comisie.
Valoarea totală a comenzii este de 152,6 milioane de euro. Dronele ar trebui să fie livrate în termen de doi ani.
Dronele vor fi folosite, printre altele, pentru a “ajuta la protejarea soldaților aflați în misiuni în străinătate”, se arată în documentul ministerului.
Germania a decis deja în 2018 să achiziționeze dronele Heron TP. Dar Partidul Social-Democrat (SPD) al lui Olaf Scholz, pe atunci membru al coaliției Angelei Merkel, s-a opus înarmării lor, iar proiectul de achiziție nu a fost finalizat.
După ani de subinvestiții, Germania a făcut o schimbare istorică la sfârșitul lunii februarie, invazia rusă din Ucraina acționând ca un electroșoc.
Cancelarul Scholz a anunțat că dorește să deblocheze un buget excepțional de 100 de miliarde de euro pentru a moderniza armata națională și pentru a cheltui în fiecare an cel puțin 2% din PIB-ul național pentru apărare.
În special, Germania are în vedere achiziționarea unui sistem israelian de protecție antirachetă de tip “Iron Dome”. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: