ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Israel: Aeroportul Ben Gurion se luptă cu afluxul de pasageri

1,2 milioane de pasageri au trecut prin aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv în luna martie, în timp ce industria turismului din Israel își revine rapid după pandemia de Covid.

Se estimează că 1,5 milioane de pasageri vor tranzita aeroportul israelian în aprilie, dintre care 70.000-75.000 pe zi în timpul sărbătorii de Pesah.
Dar cozile lungi par să fie din ce în ce mai mari. Există mai multe motive pentru acest lucru: lipsa forței de muncă, explozia cererii într-o perioadă foarte scurtă de timp, reducerea numărului de ghișee pentru instalarea stațiilor de testare PCR și utilizarea redusă a tehnologiilor precum check-in-ul online.
Directorul Aeroportului Ben Gurion, Shmuel Zakai, a declarat pentru Globes că, criza Covid a dus la situația actuală.
„Pasagerii trebuie să prezinte mai multe documente, așa cum cere țara de destinație, ceea ce prelungește procedurile”, a spus el.
„Faptul că pasagerii trebuie să meargă la ghișeele de check-in este o problemă pe care companiile aeriene o pot rezolva.”
La zborurile Ryanair din această săptămână, 50% dintre pasageri au stat la coadă la ghișeul pentru bagajele de mână. Înainte de Covid, aceștia nu trebuiau să stea la coadă, deoarece puteau să se înregistreze online.
Cu toate acestea, companiile aeriene preferă să fie prudente, deoarece, dacă un pasager aterizează într-o țară fără documentele de intrare necesare (testul Covid, de exemplu), compania aeriană este responsabilă pentru întoarcerea acestuia acasă.
Potrivit lui Zakai, „99% dintre pasageri verifică în prealabil cerințele de intrare în țara în care călătoresc și, dacă știu că țara respectivă necesită un test de antigen înainte de zbor, sunt pregătiți. Aeroportul are un ghișeu pentru pasagerii care călătoresc fără bagaje. El Al, de exemplu, verifică acolo documentele necesare.
„Dar există companii aeriene care, din motive de costuri, preferă ca pasagerii să vină la ghișeele lor. Am vorbit cu companiile aeriene săptămâna aceasta și le-am rugat să gestioneze riscul și să reînnoiască check-in-ul pe internet. În cele din urmă, numărul pasagerilor care nu respectă instrucțiunile este minim. Dar pentru a le prinde, zeci de mii de oameni stau la coadă. Sunt 6-7 zboruri pe zi către unele destinații și trimit doar un pasager înapoi”, a adăugat el.
Israelul este, de asemenea, una dintre puținele țări care continuă să testeze PCR toate persoanele care intră în țară pe Aeroportul Ben Gurion.
De exemplu, 45 de ghișee ale companiilor aeriene au fost transformate în stații de testare PCR. Pentru cei care părăsesc țara și au nevoie de teste PCR, o
secțiune a Terminalului 1 a fost dedicată acestui scop. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: