ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israel/Covid – Șeful strategiei anticoronavirus: „Cazurile vor crește probabil în timpul sărbătorilor”

Salman Zarka, șeful strategiei anticoronavirus a guvernului israelian, a declarat că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de coronavirus în timpul apropiatei sărbători de Pesach (Paștele evreiesc), dar că obligația de a purta măști în interior ar putea dispărea până în această vară.

„Sunt foarte îngrijorat. Îmi imaginez că infecțiile vor crește în perioada sărbătorilor și că măștile vor mai rămâne la noi o vreme, dincolo de 1 mai”, a declarat Zarka în cadrul unui briefing de presă.
El a spus că un „al șaselea val” este posibil după sărbători, care sunt adesea marcate de mari adunări de familie.
„Cred că în această vară se va renunța la purtatul măștilor. Dacă această nouă variantă nu apare în următoarele două-trei luni, vom discuta despre ridicarea mai multor restricții”, a adăugat el.
Israelul a menținut cerința de a purta o mască în interiorul clădirilor de la începutul epidemiei, cu excepția unei perioade de mai puțin de două săptămâni vara trecută.
De asemenea, Zarka a susținut că, în pofida ratei ridicate de infecții Omicron, Israelul nu a reușit să dezvolte o imunitate de turmă.
„Nu suntem capabili să dezvoltăm o imunitate de turmă, deoarece fiecare variantă are capacitatea de a infecta”, a explicat el.
„Pericolul următoarei variante va continua să ne îngrijoreze”, a conchis el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: