ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Șeful diplomației israeliene a discutat cu omologul chinez despre Iran și Ucraina

Ministrul israelian de Externe Yair Lapid a discutat cu omologul său chinez Wang Yi despre amenințarea iraniană și despre războiul din Ucraina, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe israelian.

Lapid a făcut apel la o încetare rapidă a războiului din Ucraina și la necesitatea unei soluții diplomatice, se arată în comunicat.
Cei doi au discutat, de asemenea, despre legăturile bilaterale, despre colaborarea lor în ceea ce privește coronavirusul și despre consolidarea relațiilor dintre cele două guverne prin intermediul comitetului comun China-Israel privind cooperarea în domeniul inovării.
Lapid l-a informat pe Wang cu privire la summitul din Negev de săptămâna trecută și la alte “evoluții regionale importante”.
În ianuarie, la reuniunea virtuală a Comitetului mixt, cele două țări au semnat un plan de trei ani pentru reglementarea cooperării și dialogului dintre cele două guverne până în 2024.
Comitetul mixt a fost înființat în 2014 ca un cadru de dialog bilateral cuprinzător pentru înalții funcționari.
Întâlnirea din ianuarie a făcut parte dintr-o serie de evenimente care marchează 30 de ani de relații diplomatice între Israel și China. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d