ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂ

Israel / Cisiordania: Doi evrei hasidici care se îndreptau spre Mormântul lui Iosif, împușcați și răniți / Sanctuarul vandalizat de palestinieni

Doi israelieni – evrei hasidici – au fost împușcați și răniți duminică seară în timp ce încercau să viziteze Mormântul lui Iosif, în apropiere de Shem în Iehuda și Shomron (Cisiordania), a anunțat armata israeliană.

Cei doi bărbați, care aparțin comunității hasidice din Bratslav, au încercat să ajungă la lăcașul de cult fără să-și coordoneze vizita cu Forțele de Apărare ale Israelului, care supraveghează de obicei vizitele credincioșilor evrei.
Potrivit armatei, aceștia au trecut, de asemenea, un baraj rutier la intrarea în Shem.
Incidentul are loc la o zi după ce palestinienii au vandalizat părți ale sanctuarului.
Cei doi pelerini au vrut să ajute la restaurarea sitului, a relatat Channel 12.
După ce au fost împușcați, au ajuns la un punct de control militar din apropierea sanctuarului, unde li s-a acordat primul ajutor.
Suferind de răni moderate, ei au fost apoi evacuați la spitalul Beilinson din Petah Tikvah, a precizat armata.
Armata investighează circumstanțele în care s-a produs incidentul.
Sâmbătă seara, palestinieni din tabăra de refugiați Balata au vandalizat sanctuarul de la periferia orașului Shem, un act pe care ministrul israelian al Apărării l-a descris ca fiind „extrem de grav”.
Intrând în complexul sitului religios, o sută de palestinieni au spart părți din bolta funerară, fiind găsite, de asemenea, urme de incendii.


„Israelul va repara complexul, îl va readuce rapid la starea sa inițială și va lua toate măsurile pentru a se asigura că un astfel de incident nu se va mai repeta”, a spus el.
„În același timp, în această dimineață am trimis un mesaj clar Autorității Palestiniene (AP)”, a declarat ministrul Apărării, cerându-i să „își întărească imediat forțele în regiune și să acționeze împotriva revoltatarilor și teroriștilor care aduc atingere stabilității, securității și locurilor sfinte”.
Șeful diplomației israeliene, Yair Lapid, a denunțat imaginile „șocante”, subliniind că este vorba de „un atac grav nu numai la adresa mormântului în sine, ci și la convingerile profunde ale poporului evreu”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: