ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Ministrul israelian al Apărării: Forțele israeliene nu au „nicio restricție” împotriva teroriștilor palestinieni

Nu există restricții privind utilizarea forței israeliene împotriva suspecților de terorism palestinieni, a declarat astăzi, luni, Benny Gantz, ministrul israelian al Apărării, adăugând că amploarea implicării armatei în înăbușirea terorii este „dictată doar de necesitatea operațională”.

Cu toate acestea, Israelul încearcă să facă distincția între cei care susțin și plănuiesc să comită atacuri teroriste, față de populația palestiniană în general, a declarat ministrul Apărării.
„Încercăm să facem diferența între populație și autorii actelor de terorism și între diferitele medii geografice. Activitatea teroristă este răspândită în zona Jenin, motiv pentru care Jenin se află sub o activitate operațională extinsă, inclusiv o lovitură directă asupra economiei sale”, a declarat Gantz.
Forțele armatei și ale poliției de frontieră au operat în Jenin în timpul weekendului, efectuând raiduri de arestare de amploare în acest oraș din Cisiordania. Într-o decizie luată în urma atacului terorist de la Tel Aviv, pentru a întări securitatea în jurul orașului, arabilor israelieni li se va interzice intrarea în oraș, iar comercianții și alți oameni de afaceri din Jenin nu vor putea intra în Israel.
Gantz a vorbit, de asemenea, despre decizia luată duminică de cabinetul de securitate de a aproba 360 de milioane șekeli pentru reconstrucția a 400 km. din cei 470 km. de barieră de securitate a Israelului de-a lungul Cisiordaniei. Ca parte a reconstrucției, gardurile de sârmă vor fi înlocuite cu blocuri de beton înalte de nouă metri.
„Începem un efort ingineresc pentru a îmbunătăți situația existentă [în Cisiordania]”, a declarat Gantz, adăugând că lucrările de construcție vor începe cât mai curând posibil, într-o acțiune menită să „îmbunătățească situația de-a lungul liniei de demarcație”.
Gantz a lăudat, de asemenea, colectarea de informații de către instituția de apărare care a dus la arestarea a 13 suspecți de terorism în Cisiordania, inclusiv în Burka, Kalil și Hebron, luni. Soldații israelieni au confiscat, de asemenea, patru vehicule și două pistoale.
Luni dimineață, în mai multe locuri, în apropiere de Kalil, au izbucnit ciocniri între palestinieni și forțele israeliene, zeci de palestinieni arzând cauciucuri și aruncând cu pietre în soldați. S-au auzit, de asemenea, focuri de armă. Nu au fost raportate răniri în rândul forțelor israeliene.
Potrivit rapoartelor palestiniene, forțele israeliene au intrat în Meithalun, la sud de Jenin, și au arestat un palestinian din locuința sa luni dimineața. Un alt suspect a fost arestat în Burqin, a declarat armata israeliană.
Forțele israeliene au intrat, de asemenea, în Hebron și Silwad luni dimineața, arestându-l pe oficialul Hamas Ismail al-Nattah. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d