ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Israelul nu va participa la Eurovision 2022, din cauza unor probleme de securitate / Cauza – greva personalului Ministerului de Externe

Delegația israeliană nu va participa la viitorea ediție a concursului Eurovision, care va avea loc la Torino pe 14 mai, din cauza dificultăților de securitate cauzate de greva personalului Ministerului de Externe, a anunțat marți National Broadcasting Corporation.

Dacă nu se va face nimic până la prima semifinală a festivalului, pe 10 mai, se pare că două țări nu vor participa anul acesta: Rusia și Israel.
Prima pentru uciderea în masă a civililor ucraineni nevinovați, iar cea de-a doua pentru că nu a fost capabilă să rezolve o grevă.
Poate că se potrivește faptul că înlocuitorul desemnat al premierului Naftali Bennett peste puțin un an (dacă acest guvern va supraviețui atât de mult timp) este ministrul de Externe Yair Lapid, care ar putea fi responsabil pentru faptul că milioane de israelieni vor urmări reluări de videoclipuri muzicale fără drepturi de autor în loc de cea mai tare competiție muzicală de pe continent.
Sindicatul Ministerului de Externe a emis o declarație în care se spune că: “Ne pare foarte rău că miniștrii de Externe și de Finanțe nu au reușit să rezolve nici până în ziua de azi, timp de mai multe luni, dificultățile dificile ale angajaților Ministerului de Externe. Atâta timp cât nu se găsește o soluție la această problemă, responsabilitatea le revine exclusiv lor și ne cerem scuze tuturor cetățenilor israelieni care ar putea fi prejudiciați de acest lucru.”
“Nu mai putem rămâne tăcuți în fața orelor suplimentare și a orelor de gardă neplătite; în fața eliminării arbitrare a plății riscului în timp de război; în fața plății salariului minim pentru cadeți și a lucrătorilor consulari obligați să solicite suplimente de venit. Este timpul să salvăm Serviciul de Externe”, a declarat sindicatul.
În cele din urmă, sindicatul a amenințat că “următorii pași organizatorici care vor fi făcuți de angajații Ministerului de Externe vor duce la o paralizie completă a activității externe a Israelului. Facem apel la ministrul de externe Yair Lapid, la Ministerul de Finanțe și la Comisia Serviciului Civil să accelereze imediat gestionarea crizei și să aducă o soluție”.
Aceasta urma să fie cea de-a 44-a participare a Israelului la concurs, reprezentat de cântărețul Michael Ben David cu piesa “I.M.”.
În 43 de ani, cântăreții israelieni au câștigat de patru ori premiul întâi la Eurovision, începând din 1978, cu piesa “Abanibi” a lui Yizhar Cohen și a trupei Alef Bet. Trupa Milk and Honey cu Gali Atari a câștigat în 1979 cu piesa “Halleluja”. Dana International a câștigat cu “Diva” în 1998, iar Neta Barzilai a câștigat în 2018 cu “Toy”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d