Israelul suspectează existența un dispozitiv de spionaj în cadoul primit de la ambasada Chinei

Serviciul de securitate israelian Shin Bet a lansat o investigație privind suspiciunile conform cărora China a plasat un dispozitiv de spionaj într-o cană termică oferită cadou unui ministru israelian, potrivit presei locale de marți.

Ziarul Haaretz a declarat că suspiciunile au apărut după ce un control de rutină al cadoului a descoperit „materiale suspecte”.
Ceașca a fost trimisă de Ambasada Chinei ministrului israelian al Științei, Tehnologiei și Spațiului, Orit Farkash-Hacohen.
„Incidentul este în curs de investigare”, a declarat Shin Bet, citat de Haaretz, într-o declarație.
Ministerul Culturii și Sportului a declarat că, cadoul chinezesc a atras suspiciunile gărzilor de securitate ale ministerului atunci când corpul de inspecție a dat alarma în timpul controlului de securitate de rutină al cupei.
În urma incidentului, Shin Bet a contactat alte birouri guvernamentale pentru a localiza mai multe căni de acest tip, însă birourile altor ministere au declarat că nu au primit astfel de cadouri de la Ambasada Chinei.
Haaretz a precizat că agenții de securitate au fost instruiți să rămână vigilenți în ceea ce privește cadourile primite de la ambasade sau de la guverne străine.
Nu a existat niciun comentariu din partea Ambasadei Chinei cu privire la acest raport. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: