SUA – Atacul de la metroul din Brooklyn: Conferință de presă organizată de oficialii newyorkezi

Oficialii locali din New York au organizat în urmă cu puțin timp o conferință de presă privind incidentul cu împușcături de la metroul din Brooklyn. Iată ce au spus aceștia:

* În prezent, este o situație de atac activ. Autoritățile spun că suspectul este în continuare în libertate, iar newyorkezii trebuie să fie vigilenți.
* Poliția l-a identificat pe atacator ca fiind un bărbat de culoare, înalt de aproximativ 1,70 m, cu o constituție robustă, purtând un hanorac gri cu glugă, o vestă verde de construcții și o mască de gaze.
* Conform oficialilor bărbatul și-a pus masca, a lansat o butelie de fum și a deschis focul asupra pasagerilor aflați la bordul unui tren care se îndrepta spre Manhattan și care traversa Brooklyn.
* Cel puțin 16 persoane au fost rănite în urma atacului, dintre care 10 prin împușcare; victimele sunt, de asemenea, tratate pentru inhalare de fum și panică
* Nu a fost identificat încă niciun motiv; poliția nu investighează incidentul ca fiind un act de terorism
* Guvernatoarea Kathy Hochul a promis să aloce “toate resursele statului nostru” pentru a aborda problema creșterii violenței cu arme de foc în oraș
* Oficialii sunt așteptați să ofere o altă actualizare mai târziu în cursul zilei de astăzi, marți. (Anima News)

Lasă un răspuns