Autoritățile americane: Trăgătorul din metroul newyorkez va fi acuzat de „atac terorist”

Bărbatul suspectat că a deschis focul în metroul din New York, provocând rănirea a 23 de persoane, dintre care 10 au fost împușcate, arestat miercuri, va fi acuzat de „atac terorist”, au anunțat autoritățile americane.

Suspectul, care a provocat haos în rețeaua de metrou cu o zi înainte, a fost arestat în Manhattan la ora 13:42, în urma unui pont, potrivit Departamentului de Poliție din New York.
„L-am prins”, a declarat într-o conferință de presă primarul democrat al New York-ului, Eric Adams, care a făcut din lupta împotriva criminalității o temă de campanie în încercarea sa de a fi ales anul trecut.
Poliția îl vâna de mai bine de 24 de ore pe Frank James, un afro-american în vârstă de 62 de ani acuzat că a tras mai multe focuri de armă într-un tren N în stația 36th Street din sudul Brooklyn-ului.
Bărbatul, cunoscut de poliție, fusese deja arestat de 12 ori în New York și New Jersey, în special pentru „infracțiuni sexuale”, „furt” și „tulburarea liniștii publice”, au precizat autoritățile.
Dar nu fusese niciodată condamnat pentru o infracțiune în statul New York.
El se confruntă acum „cu acuzații federale pentru fapta sa, un atac terorist asupra transportului public”, a declarat Michael Driscoll, ofițer federal de poliție.
„El va apărea în fața unui tribunal federal din Brooklyn și, dacă va fi condamnat, va fi condamnat la închisoare pe viață”, a declarat procurorul federal Breon Peace. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: