Israel: După violențele din Ierusalim, armata israeliană închide Cisiordania și Gaza pe periada sărbătorii de Pesah

Armata israeliană a închis punctele de trecerede la frontiera cu Cisiordania și Fâșia Gaza, pe fondul temerilor generalizate că în weekend ar putea avea loc noi violențe, după ciocnirile sângeroase de vineri dintre poliție și palestinieni de pe Muntele Templului din Ierusalim.

Închiderea, care în mod normal este o practică obișnuită în timpul festivalurilor și sărbătorilor, vine în contextul în care tensiunile continuă să crească, după săptămâni de confruntări tot mai dese în Cisiordania.
Forțele israeliene încearcă să contracareze terorismul palestinian după o serie de atacuri mortale.
Spre deosebire de ciocnirile de vineri dimineață, în care au fost răniți peste 150 de palestinieni și trei ofițeri de poliție israelieni, rugăciunile de după-amiază din a doua vineri a lunii sfinte musulmane a Ramadanului la moscheea Al-Aqsa s-au încheiat în mod pașnic.
După rugăciuni, mii de palestinieni s-au adunat în zonă, scandând sloganuri naționaliste. Unii purtau steagul palestinian, în timp ce alții purtau bannere verzi asociate cu grupul terorist Hamas.
Închiderea Cisiordaniei și a Fâșiei Gaza a început la ora 16.00 și urmează să rămână în vigoare până duminică, puțin după miezul nopții.
Armata permitea în continuare palestinienilor să intre în Cisiordania după ora 16.00, dar nimeni nu ara voie să părăsească zona. (Anima News)

Lasă un răspuns