Rusia îl critică pe șeful diplomației israeliene pentru că a susținut suspendarea sa din Consiliul pentru Drepturile Omului

Moscova l-a criticat pe șeful diplomației israeliene, Yair Lapid (foto), la mai mult de o săptămână după ce statul evreu s-a alăturat altor țări în suspendarea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului pentru invazia sa în Ucraina.

O declarație a Ministerului rus de Externe l-a acuzat pe Lapid de “atac antirusesc” în urma comentariilor sale după ce Adunarea Generală a ONU a votat în favoarea unei rezoluții adoptate de 93 de națiuni.
“Există o încercare de a folosi situația din jurul Ucrainei pentru a distrage atenția comunității internaționale de la unul dintre cele mai lungi conflicte nerezolvate – conflictul israeliano-palestinian”, a declarat ministerul.
De asemenea, a denunțat Israelul pentru “ocuparea ilegală și anexarea treptată a teritoriilor palestiniene”, precum și blocada asupra Fâșiei Gaza, condusă de gruparea islamistă Hamas.
“Ar trebui, de asemenea, remarcat faptul că… cea mai îndelungată ocupație din istoria mondială postbelică se desfășoară cu conivența tacită a marilor țări occidentale și cu sprijinul real al Statelor Unite”, se arată în declarație.
Cu toate acestea, nu se știe ce a spus după votul de la ONU șeful diplomației israeliene, care a condamnat ferm scenele de la Boutcha, unde au fost uciși numeroși civili, ca fiind “crime de război”.
Deocamdată, biroul lui Yair Lapid nu a făcut niciun comentariu. (Anima News)

Lasă un răspuns