Rusia va intensifica loviturile asupra Kievului ca răspuns la atacurile asupra teritoriului rusesc

Rusia a anunțat că a distrus o fabrică de armament la periferia Kievului și a dat asigurări că loviturile asupra capitalei ucrainene vor fi intensificate ca răspuns la atacurile pe teritoriul rusesc de care acuză Ucraina.

Aceste declarații par să anunțe o nouă schimbare de abordare din partea Rusiei, care, după ce nu a reușit să-i învingă pe apărătorii Kievului, a anunțat la sfârșitul lunii martie că se va concentra pe estul Ucrainei și și-a retras forțele care conduceau asaltul asupra capitalei ucrainene.
„Numărul și amploarea loviturilor cu rachete asupra unor situri din Kiev vor crește ca răspuns la toate atacurile de tip terorist și sabotajele efectuate pe teritoriul rusesc de către regimul naționalist de la Kiev”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.
De asemenea, el a declarat că Rusia a distrus o instalație de producție de rachete sol-aer din fabrica Vizar de lângă Kiev cu o rachetă de croazieră Kalibr.
Joi, guvernatorii a două regiuni rusești de la granița cu Ucraina au acuzat forțele ucrainene că au bombardat două sate de pe teritoriul rus, Klimovo și Spodariushino, soldate cu șapte răniți.
La Klimovo, atacul a fost efectuat de două elicoptere ucrainene, au declarat autoritățile ruse, acuzații negate de Kiev și care nu pot fi verificate în mod independent.
Konashenkov a declarat vineri că unul dintre elicopterele care au efectuat raidul a fost distrus de o rachetă trasă de sistemul de apărare aeriană S-400 în timp ce se întorcea la baza sa din Ucraina.
În plus, purtătorul de cuvânt rus a declarat că artileria Moscovei a ucis „mercenari polonezi” în nord-estul Ucrainei, ceea ce ar putea spori tensiunile deja ridicate dintre Moscova și Varșovia.
„Un detașament de mercenari de la o companie militară privată poloneză (…) a fost lichidat în satul Izioumske, în regiunea Harkov. Au fost eliminați până la 30 de mercenari polonezi”, a declarat Konashenkov.
Rusia desfășoară o ofensivă militară în Ucraina începând cu 24 februarie. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: