LUMEA DE AZIMAGAZINUCRAINA

Ucraina: 95% dintre victimele din Boutcha au fost împușcate, potrivit poliției din regiunea Kiev

Aproape toate persoanele găsite moarte în orașul ucrainean Butcha au fost împușcate, a declarat șeful poliției regionale din Kiev, Andrey Nebitov.

“Nouăzeci și cinci la sută dintre oameni au fost împușcați cu puști de mare precizie sau alte arme de calibru mic” în această suburbie din nord-vestul Kievului, a declarat oficialul în cadrul unui briefing de presă.
“În timpul ocupației (rusești), oamenii au fost împușcați pe străzi (…) În secolul XXI, este imposibil să ascunzi astfel de crime. Nu numai că martorii au văzut acest lucru, dar a fost și înregistrat pe video”.

Procedura de identificare a cadavrelor

Jandarmii francezi lucrează în prezent la Boutcha, alături de anchetatorii ucraineni, pentru a stabili o procedură de examinare și identificare a cadavrelor. Locuitorii din Butcha au îngropat ei înșiși victimele în timpul ocupației orașului de către armata rusă, care s-a retras în cele din urmă la 30 martie, după aproape o lună de prezență.
Potrivit primarului din Boutcha, Anatoli Fedorouk, în orașul său au fost descoperite în total peste 400 de cadavre de la retragerea trupelor rusești.
La câteva zile după plecarea trupelor rusești, jurnaliștii AFP au văzut 20 de cadavre de bărbați îmbrăcați în haine civile, dintre care unul cu mâinile legate, împrăștiate pe o stradă. De atunci, au fost descoperite alte zeci, precum și mai multe gropi comune.
Masacrele din Boutcha au provocat șoc și condamnare în întreaga lume și i-au determinat pe aliații Kievului să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d