ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Israel / Fâșia Gaza: Consiliul de Securitate al ONU nu reușește să ajungă la o unitate de opinii

Cinci țări europene, cărora nu li s-au alăturat Emiratele Arabe Unite sau China, au cerut marți, într-o declarație comună, încetarea confruntărilor de la Ierusalim, la finalul unei reuniuni de urgență cu ușile închise a Consiliului de Securitate al ONU, despre care nu s-a comunicat nimic.

“Violențele trebuie să înceteze imediat. Trebuie prevenite noi victime civile” și “status quo-ul locurilor sfinte trebuie respectat pe deplin”, au subliniat în declarație Irlanda, Franța, Estonia, Norvegia, Estonia, Norvegia și Albania.
Sesiunea de urgență a fost solicitată de Emiratele Arabe Unite, Norvegia, Franța, Irlanda și China.
“Condamnăm toate actele de terorism și tirul de rachete din Gaza în sudul Israelului”, au adăugat cele cinci țări europene.
“Deteriorarea situației de securitate evidențiază necesitatea de a restabili un orizont politic pentru un proces de pace credibil”, au adăugat ei.
În cadrul sesiunii, emisarul ONU pentru Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, a reiterat într-o declarație apelurile sale de a evita orice provocare care ar putea crește tensiunile israeliano-palestiniene.
Forțele aeriene israeliene au ripostat marți la tirul unei rachete lansate din Fâșia Gaza, în contextul unei escaladări în ultimele săptămâni. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d