Israel / Suspiciune: 12 copii au contractat hepatită acută 7 fuseseră anterior diagnosticați cu Corona

Ministerul israelian al Sănătății investighează suspiciunea conform căreia, 12 copii au fost infectați cu hepatită acută în Israel.

Copiii au fost internați în ultimele luni la spitalele Schneider din Petah Tikva și Shaare Zedek din Ierusalim cu hepatită acută dintr-un motiv necunoscut.
Conform spitalului Schneider, toți cei șapte copii care au fost internați și care s-ar putea încadra în definiția cazului – fuseseră anterior diagnosticați cu Corona. Informațiile sunt cercetate de către minister și, în același timp, se investighează sursa focarului.
În ultimele zile, Organizația Mondială a Sănătății a emis un avertisment în urma unei creșteri semnificative a hepatitei în Europa.
Se estimează că virusul este cauza bolii, dar nu a fost încă identificat și în acest stadiu nu se știe dacă este un virus cunoscut sau nou.
În același timp, sunt testate și alte ipoteze, printre care o reacție la substanțe chimice sau toxine. Totodată, se examinează posibilitatea ca acesta să fie un fenomen legat de post-covid.
Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, în Marea Britanie au fost raportate 84 de cazuri de infecție la copii cu vârsta de până la zece ani.
Încă nouă cazuri de hepatită au fost raportate și în Statele Unite și trei cazuri în Spania.
Din toate cazurile, trei copii au ajuns într-o stare de insuficiență hepatică și au avut nevoie de un transplant de ficat. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: