ISRAELMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂSTIL DE VIAȚĂ

Israelul anulează portul măștilor în interior / Masca rămâne obligatorie în spitale, aziluri și avioane

După mai bine de doi ani de epidemie, premierul israelian și ministrul Sănătății au ajuns la concluzia că măștile nu mai sunt necesare în interior și sunt opționale în Israel începând de sâmbătă seara.

Decizia va intra în vigoare sâmbătă, la ora 20.00, și se va aplica în toate locurile publice, cu excepția celor în care riscul de infecție este ridicat – este vorba de spitale și aziluri.
Masca trebuie să fie purtată de către cei care vor fi puși în carantină în drum spre locul de carantină. Necesitatea de a purta o mască în avioane rămâne. Nu este necesar să faceți acest lucru pentru niciun alt vehicul.
Decizia trebuie să fie aprobată de Comisia de Sănătate a Knessetului, dar în general este clar că această măsură va fi aprobată.
În multe țări, de exemplu în SUA, au fost anulate măștile chiar și în avion.
Ministrul israelian al Sănătății, Nitzan Horowitz, a explicat decizia pe Twitter: “Politica noastră este de a acționa fără panică, cu responsabilitate și discreție. Politica a fost justificată și așa vom continua: vom monitoriza îndeaproape boala și vom oferi toate mijloacele de protecție: vaccinuri, teste și medicamente. Ne vom menține sănătatea, dar și un mod de viață”.
Ultimele restricții sunt izolarea persoanelor bolnave timp de 5-7 zile pentru cei vaccinați și 10 zile pentru cei nevaccinați, precum și un test la aeroportul Ben Gurion la sosirea în Israel. Cel mai probabil, și testele de la Ben Gurion vor fi anulate în curând – procentul de rezultate pozitive fiind extrem de scăzut.
Potrivit raportului Ministerului israelian al Sănătății, 4.583 de cazuri noi de coronavirus au fost diagnosticate în Israel pe zi, rata de infectare în Israel a început să crească din nou, de la 0,71 la 0,75.
În total, 222 de persoane se află în stare gravă, dintre care 79 sunt conectate la aparate de respirație. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d