ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIMAGAZINUCRAINA

Oficial UE: Mercenari ruși și combatanți sirieni sau libieni în Ucraina – 10-20.000

Între „10.000 și 20.000” de mercenari din compania paramilitară rusă Wagner sau luptători sirieni și libieni luptă în prezent alături de forțele ruse în Ucraina, a declarat un oficial european.

Acești oameni „nu au vehicule sau arme grele” și vin în întărirea trupelor ruse, a declarat oficialul pentru reporterii de la Washington, sub rezerva anonimatului.
Oficialul a declarat că a văzut „transferuri din zone precum Siria și Libia către regiunea Donbass de est”, unde Moscova a lansat o nouă fază a atacului său.
Cu toate acestea, el a spus că este dificil de estimat cu exactitate câți dintre cei „10.000 – 20.000” de bărbați provin din grupul privat Wagner și câți sunt luptători din Libia sau Siria.
La sfârșitul lunii martie, Ministerul britanic al Apărării a declarat că „peste 1.000 de mercenari” de la compania Wagner, inclusiv oficiali ai acesteia, urmau să fie trimiși în estul Ucrainei pentru a „desfășura operațiuni de luptă”.
Considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, grupul Wagner și paramilitarii săi sunt suspectați de abuzuri în Mali, Libia și Siria.
Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat că Rusia a început luni o ofensivă majoră în zonă, un nou obiectiv strategic pentru forțele rusești după retragerea acestora din regiunea Kiev.
O parte din acest teritoriu ucrainean se află deja din 2014 în mâinile forțelor separatiste pro-ruse.
Prin desfășurarea acestei noi ofensive, trupele rusești vor controla probabil în termen de „patru până la șase luni” regiunea Lugansk, o parte din Donbass și un mic pod terestru în regiunea Zaporizhia, a estimat oficialul european de la Washington. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: