ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZINRELIGIEROMÂNI ÎN LUMEROMÂNIA

Ierusalim / Paștele ortodox: Mii de oameni au participat la ceremonia miracolului Focului Sfânt (VIDEO) / Rugăciunea arabilor pe Muntele Templului – fără incidente

Mii de creștini ortodocși au sărbătorit sâmbătă miracolul Focului Sfânt – care simbolizează Învierea lui Hristos – la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, pe fondul creșterii tensiunilor.

Sute de polițiști israelieni au fost desfășurați în tot Orașul Vechi al capitalei, luând măsuri pentru a asigura securitatea participanților la eveniment.
În fiecare an, patriarhul grec intră în Sfântul Edicul care adăpostește mormântul lui Hristos și reapare cu o torță, trecând flacăra din lumânare în lumânare printre mii de oameni, luminând treptat pereții bazilicii.
Autoritățile israeliene au decis în acest an să limiteze numărul de participanți în ceea ce privește spațiul și numărul de ieșiri, pentru a evita o debandadă similară celei care a avut loc pe 29 aprilie în timpul pelerinajului la mormântul rabinului Shimon Bar Yohai, care a reunit zeci de mii de evrei ortodocși pentru a celebra sărbătoarea Lag Baomer.
Dacă s-ar întâmpla ceva cu Biserica Sfântului Mormânt, “ar trebui să ne asumăm responsabilitatea pentru aceasta și vrem să evităm orice problemă”, a declarat Tania Berg-Rafaeli, director pentru afaceri interconfesionale în cadrul Ministerului israelian de Externe.

4.000 de persoane au fost autorizate să asiste la ceremonie, dintre care 1.800 în interiorul bisericii, care are o singură intrare mare, cu o treaptă ridicată.
Autoritățile israeliene au declarat că sunt pregătite să revizuiască în sus cota de anul viitor, dacă vor putea fi deschise mai multe intrări în bazilică.
Între timp, în plină lună sfântă musulmană a Ramadanului, o adunare de rugăciune a peste 16.000 de credincioși palestinieni pe Muntele Templului (Esplanada Moscheilor pentru musulmani) s-a desfășurat fără incidente, potrivit autorităților, în timp ce, de o săptămână încoace, ciocnirile izbucnesc cu regularitate între arabi și poliția israeliană pe situl religios. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d