ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂ

Israel: Arestarea în Cisiordania a doi presupuși autori ai unui atentat mortal lângă AȘEZAREA Ariel (VIDEO)

După căutări care au durat 20 de ore, forțele antiteroriste israeliene au arestat doi palestinieni despre care se crede că ar fi autorii împușcăturilor mortale de vineri seară din apropierea așezării evreăești Ariel din Cisiordania, au declarat oficiali din domeniul securității.

Cei doi bărbați au fost reținuți sâmbătă seara în orașul vecin Qarawat Bani Hassan. Armele despre care se crede că au fost folosite în atac au fost, de asemenea, confiscate, a declarat serviciul de securitate Shin Bet.
Operațiunea a fost efectuată de unitatea de poliție Yamam, de armată, precum și de ofițerii Shin Bet.
Agentul de securitate de 23 de ani de la intrarea în Ariel a fost ucis în schimbul de focuri de armă în timp ce încerca să își protejeze logodnica, care era și ea responsabilă cu securitatea în așezare.
Victima este Dolev Vyacheslav, un locuitor din Beit Shemesh și fost student la Universitatea Ariel. Îi supraviețuiesc părinții și șapte frați și surori.

Agentul de securitate Victoria Fligelman, rezidentă a orașului Ashkelon, locuia într-un apartament închiriat în Ariel împreună cu partenerul ei.
Imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la fața locului au arătat un vehicul Suzuki albastru care se îndrepta spre postul de pază, unde un bărbat înarmat care stătea pe scaunul pasagerului a deschis focul. Atât bărbatul înarmat, cât și șoferul au coborât apoi din mașină, trăgând cu mitraliera în postul de pază, înainte de a pleca.

Forțele de securitate au blocat imediat drumurile, în timp ce un număr mare de polițiști și soldați au lansat o amplă căutare de oameni.
Anterior, sâmbătă, presa palestiniană a raportat că un vehicul incendiat a fost găsit într-o zonă deschisă la vest de Ariel și că ar putea fi mașina folosită de teroriști. Mașina a fost ulterior confiscată de trupele israeliene.
Atacul a fost revendicat de Brigăzile Martirilor Al-Aqsa, o coaliție de grupuri teroriste afiliate la partidul Fatah, aflat la putere în cadrul Autorității Palestiniene.
„Ne asumăm responsabilitatea pentru operațiunea eroică de la Ariel, care a dus la moartea unui ofițer sionist. Acest act este un răspuns la agresiunea israeliană din Ierusalim”, a declarat un bărbat mascat într-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare.
Gruparea teroristă a revendicat, de asemenea, responsabilitatea pentru atacul din Bnei Brak de luna trecută.
Hamas a salutat împușcăturile ca fiind o „operațiune eroică” și un „răspuns natural la crimele ocupației și ale coloniștilor săi”.
Premierul Naftali Bennett a transmis sâmbătă seara condoleanțe familiei victimei, afirmând că „războiul împotriva terorismului este lung, dar Israelul va învinge.
„Vom prinde toți teroriștii”, a adăugat el.
Ministrul Apărării, Benny Gantz, a lăudat forțele de securitate israeliene pentru arestări.
„Statul Israel a învins întotdeauna terorismul și îl va învinge din nou astăzi”, a spus el.
Ministrul de externe Yair Lapid a salutat, de asemenea, arestarea.
„Fiecare terorist trebuie să știe că forțele de securitate îl vor prinde, la fel ca și pe cei care l-au ajutat și pe cei care l-au trimis. Nu vom permite terorii să își ridice capul”, a spus el.
Atacul a avut loc în contextul în care tensiunile dintre Israel și palestinieni au crescut brusc în ultimele săptămâni, mai multe atacuri teroriste în orașe israeliene soldându-se cu 14 morți.
Escaladarea a avut loc în mijlocul lunii sfinte musulmane a Ramadanului, care este adesea o perioadă de tensiune în Israel și în Cisiordania. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: