ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂLUMEA DE AZIMAGAZIN

Istanbul: Tentativă iraniană de eliminare a diplomaților israelieni, dejucată

O tentativă iraniană de eliminare a diplomaților israelieni din Istanbul a fost zădărnicită, relatează site-ul de știri Iran International, care operează de la Londra.

Suspectul în acest caz este un gardian al Revoluției, care a fost arestat și interogat.
Forța Quds a Gărzilor Revoluționare Iraniene a cerut unuia dintre agenții săi să asasineze un angajat al consulatului israelian din Istanbul, potrivit unui raport al unui general american și al unor surse diplomatice franceze.
Agentul se află în prezent în arest în Europa. El face parte din Unitatea 840 a Forței Quds, care se ocupă de opozanții Republicii Islamice.
El a recunoscut că a primit 150.000 de dolari (142.000 de euro) pentru a pregăti asasinatul și ar fi trebuit să primească un milion de dolari după ce ar fi reușit să elimine trei ținte.
Iranul a marcat vineri „Ziua Ierusalimului”, în timpul căreia mulțimile au ieșit în stradă și au avut loc o serie de demonstrații furioase și discursuri agresive.
Șeful Gărzilor Revoluționare, Hussein Salami, a declarat: „Israelul creează condițiile pentru distrugerea sa prin acțiunile sale vicioase.
De asemenea, el și-a exprimat sprijinul pentru palestinieni și a condamnat prezența Israelului pe Muntele Templului, promițând: „În curând, regimul sionist va dispărea de pe harta lumii”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: