Israel – Ziua Amintirii (Yom Hazikaron): 4 arabi israelieni din Lod au fost arestați după ce au lansat artificii în timpul sunetului sirenei de comemorare

Patru arabi israelieni au tras focuri de artificii în Lod, marți seară, în timp ce răsuna sirena de comemorare a soldaților căzuți la datorie și a victimelor terorismului.

De asemenea, aceștia au atacat violent poliția sosită la fața locului.
Poliția din Lod a declarat că incidentul a avut loc în timp ce poliția desfășura acțiuni de reprimare sporite și specifice împotriva infractorilor din oraș, concentrându-se pe infracțiunile cu arme, pentru siguranța locuitorilor din zonă.
În timpul sunetului sirenei, ofițerii de poliție au observat că se trăgeau focuri de artificii dintr-unul dintre complexuri în timp ce suna sirena de comemorare a Zilei Amintirii și, prin urmare, au intrat la fața locului pentru a aplica legea. Când au ajuns, s-au confruntat cu o rezistență violentă din partea locuitorilor.
Poliția i-a arestat pe cei patru suspecți și a confiscat resturile de dispozitive pirotehnice.
În funcție de necesitățile anchetei, arestul acestora ar putea fi prelungit.
“Aceasta este o activitate țintită care face parte din strategia ofensivă a Districtului Central împotriva autorilor de infracțiuni până la aplicarea întregii forțe a legii împotriva acestora, pentru a menține pacea și securitatea publică”, a precizat poliția.
Poliția a fost întărită în toată țara pentru Yom Hazikaron și Ziua Independenței, care începe miercuri seară. (Anima News)

Lasă un răspuns