ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Israelul comemorează 24.068 de soldați căzuți la datorie începând de marți seară

Ziua de comemorare a soldaților căzuți la datorie și a victimelor terorismului a început marți seara, după ce o sirenă a sunat la ora 20.00.

După minutul de reculegere, a avut loc o ceremonie în piața Zidului Plângerii din Ierusalim, în prezența președintelui Isaac Herzog și a șefului Statului Major, Aviv Kochavi.
Miercuri dimineață, la ora 11.00, o a doua sirenă va suna două minute în întreaga țară, urmată de slujbe de comemorare în toate cele 52 de cimitire militare israeliene.
Numărul soldaților căzuți la datorie până în prezent se ridică la 24.068.
În ultimul an, 56 de soldați au fost adăugați pe listă, iar alți 84 de soldați care au suferit de un handicap și au murit din această cauză au fost recunoscuți ca fiind căzuți la datorie.
Aviv Kochavi a emis o declarație marți dimineață, înaintea Zilei comemorării, în care a cerut „întregului popor al Israelului să se unească în amintirea și identificarea”.
„Această zi pune o frână în cotidian pentru a acorda timp tuturor cetățenilor să se gândească la cei morți și la familiile lor, pentru a se împăca cu durerea enormă pe care o îndură în mod regulat”, a scris el.
„Este o durere care nu se odihnește, o durere arzătoare și apăsătoare, care îngreunează momentele de fericire și întunecă orice bucurie”, a continuat el.
„Dar, de asemenea, cu toată cruzimea sa, ne amintește tuturor că este un simbol al libertății, independenței și securității de care se bucură cetățenii”, a adăugat șeful de stat major.
„Soldații israelieni și comandanții lor acționează în toate sectoarele, dezvoltă mijloace și metode de război și desfășoară operațiuni pentru apărarea țării. Dar prima armă din lume este spiritul de luptă, voința de a lupta și calitatea poporului”, a detaliat el. ”Întreaga armată israeliană și eu însumi, în fruntea ei, ne plecăm capetele în semn de compasiune, de profundă tristețe și de recunoștință pentru rezistența voastră”, a conchis șeful Statului Major. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: