ISRAELLUMEA ARABĂ

Israel: Atac în localitatea Elad, 3 morți și 3 răniți

Un atentat a avut loc joi seară în orașul El’ad din centrul Israelului, soldat cu trei morți și trei răniți grav.

Doi teroriști au atacat trecătorii cu arme automate și topoare pe o stradă principală din oraș înainte de a fugi cu o mașină. Potrivit primelor informații, aceștia erau din Jenin, în Cisiordania.
Locuitorii au fost rugați să nu iasă din case și să închidă ferestrele. Numeroase forțe de securitate au fost desfășurate în zonă pentru a-i căuta pe teroriști.
Una dintre victime, un bărbat în vârstă de 40 de ani, a fost găsit fără puls pe strada Ibn Gvirol, cu o rană deschisă, în timp ce celelalte două victime au murit la scurt timp după atac din cauza rănilor suferite, au anunțat salvatorii.
Serviciile de urgență au sosit la fața locului pentru a acorda primul ajutor răniților înainte de a-i evacua la spital.
Purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Qassem, a salutat atacul, dar nu a revendicat responsabilitatea pentru acesta.
„Eroii au desfășurat acțiunea care urmează furiei palestiniene față de agresiunea continuă a ocupației, a instituțiilor sale și a coloniștilor împotriva al-Aqsa. Poporul palestinian își protejează locurile sfinte, nu este posibil să se facă rău la al-Aqsa fără ca ocupația să fie pedepsită”, a spus el.
Înaltul oficial al Jihadului Islamic Muhammad Hamid a salutat, de asemenea, atacul, numindu-l „un act eroic și o victorie pentru Moscheea al-Aqsa”.
„Un atac foarte grav a avut loc în această seară în El’ad. Transmit condoleanțe familiilor celor uciși și mă rog pentru recuperarea celor răniți”, a scris pe Twitter fostul premier Benyamin Netanyahu.
Israelul este lovit din 22 martie de un val de teroare islamistă care s-a soldat până acum cu 18 morți. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: