ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israel/ Atentatul de la Elad: După ce teroriștii au fost capturați de forțele de securitate o polemică a izbucnit pe rețelele sociale

Cei doi teroriști (foto) care au comis atacul din orașul Elad în noaptea de joi spre vineri, în care au fost ucise trei persoane, au fost capturați astăzi, duminică, de forțele de securitate israeliene.

Assaad Youssef Al-Rifai, în vârstă de 19 ani, și Sobhi Imed Abu Shukeir, în vârstă de 20 de ani, din satul Roummaneh de lângă Jenin, i-au ucis cu cuțite și topoare pe Yonatan Habakuk, în vârstă de 44 de ani, Boaz Gol, în vârstă de 49 de ani, și Oren Ben Yiftah, în vârstă de 35 de ani, trei tați, la sfârșitul festivităților de Ziua Independenței.
Cei doi terorițti au fost găsiți după aproape patru zile de urmărire, în pădurea Nachshonim, în apropiere de orașul Rosh HaAyin, la aproximativ 20 km de Tel Aviv.
Ei au fost descoperiți într-o stare avansată de epuizare, fără apă și fără hrană. Cei doi teroriști au fost supuși unui examen medical la locul arestării lor, în pădure, înainte de a fi luați pentru a fi interogați de Shin Bet.
O polemică a izbucnit duminică pe rețelele de socializare după ce a fost publicată o fotografie care îl arată pe unul dintre teroriștii atacului de la Elad cu o țigară în gură la scurt timp după ce a fost capturat duminică dimineața, după o vânătoare de trei zile.
Un ofițer de poliție i-ar fi dat o țigară și apă la câteva minute după ce a fost capturat.
“În ce țară normală un terorist care a aruncat în aer oameni primește o țigară?”, a scris unul dintre internauți.
O anchetă preliminară a stabilit că cei doi bărbați nu sunt afiliați la nicio organizație și a subliniat că nu au existat semne de avertizare care să fi ridicat suspiciuni cu privire la un atac.
Ministrul israelian al Securității Interne, Omer Bar-Lev, a lăudat forțele de securitate într-un comunicat.
“În ultimele două zile, cele mai bune forțe de poliție, Shin Bet și armata israeliană au lucrat împreună pentru a-i prinde. Cu determinare, ne vom căuta dușmanii tot timpul și peste tot și îi vom găsi”, a spus el.
Israelul a prelungit până duminică închiderea Cisiordaniei și a Fâșiei Gaza pentru a împiedica fuga teroriștilor în aceste teritorii.
(Anima News)

Lasă un răspuns

%d