ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZINROMÂNIA

Israelienii, alături de turiști din întreaga lume, vor avea nevoie, din mai 2023, de un permis de intrare pentru a călători în România și în celelalte țări europene

Din mai 2023, israelienii vor trebui să obțină un permis de intrare pentru a călători în țările europene.

Această măsură a fost luată ca parte a programului ETIAS (Sistemul european de informații și autorizații de călătorie), aflat în discuție din 2016 și aprobat de Consiliul European, care vizează consolidarea controlului la frontiere în cele 26 de state membre ale Convenției Schengen.
Spre deosebire de țările UE, cele 26 de state membre ale spațiului Schengen au semnat un tratat care prevede reguli uniforme pentru controalele la frontiere.
Acordul ETIAS include, de asemenea, țările care au încheiat un acord de liber schimb cu „țările Schengen”, inclusiv Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein.
Cererea pentru permisul de intrare, care costă 7 euro, se va face online și va permite o ședere de până la 90 de zile în țară atât pentru turiști, cât și pentru oamenii de afaceri. Cu toate acestea, persoanele cu vize de muncă sau studenții vor fi scutite.
Printre țările ai căror cetățeni vor trebui să obțină o viză ETIAS se numără nu numai Israelul, ci și Marea Britanie, SUA, Canada, Japonia, Singapore, Australia, Argentina, Mexic și Brazilia.
Printre țările în care va fi necesar permisul se numără Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Malta, Polonia, Portugalia, România, Suedia, Elveția și Ungaria. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: