ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Israel: Armata face public numele ofițerului ucis acum mai bine de 3 ani într-o operațiunea din Fâșia Gaza

Armata israeliană a autorizat duminică publicarea numelui unui ofițer al forțelor speciale ucis în timpul unei operațiuni nocturne eșuate în Fâșia Gaza în noiembrie 2018.

Locotenent-colonelul Mahmoud Khir al-Din (foto), în vârstă de 41 de ani, a fost ucis în timpul unei tentative de colectare de informații în Khan Younes în noaptea de 11 noiembrie 2018. Un alt ofițer a fost rănit ușor.
Cu toate acestea, unele detalii ale raidului rămân confidențiale la aproape patru ani de la producerea faptei.
În timpul misiunii, soldații în civil conduceau prin orașul palestinian când au fost opriți și interogați de membri ai mișcării Hamas, aflată la putere în Gaza.
Pe măsură ce oamenii grupării islamiste deveneau mai suspicioși, ofițerul israelian care comanda unitatea a deschis focul, ucigând mai mulți membri Hamas. Doi agenți israelieni au fost apoi, de asemenea, loviți din greșeală, Mahmoud Khir al-Din fiind ucis. Unitatea s-a întors apoi în Israel.
Până duminică, din motive de securitate, locotenent-colonelul a fost identificat doar prin gradul său și prima literă ebraică a numelui său, locotenent-colonel „Mem”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: