ISRAELMAGAZIN

Israel: Pentru prima dată, corpul unui bebeluș yemenit va fi exhumat pentru teste ADN

Ministerul israelian al Sănătății a anunțat că se pregătește să exhumeze corpul unui bebeluș care a murit în 1952 pentru a confirma familiei de imigranți yemeniți a băiatului că acesta este într-adevăr îngropat acolo și că nu a fost răpit.

Este pentru prima dată când se va deschide un mormânt pentru testarea ADN în cazul copiilor yemeniți. Mii de copii și sugari ai noilor imigranți, în principal din țări arabe și musulmane, inclusiv din Yemen, au fost răpiți între 1948 și 1954.
Diferitele comisii oficiale israeliene care au analizat această chestiune au ajuns la concluzia că marea majoritate a acestora au murit fiind bolnavi.
Copilul al cărui mormânt va fi deschis săptămâna viitoare este Uziel Houri. Este înmormântat în cimitirul Segula din Petah Tikvah. Cinci familii înrudite cu Houri au cerut și obținut un ordin judecătoresc care să permită exhumarea.
Autoritățile urmează să preleveze o probă ADN de pe rămășițele cadavrului pentru a stabili autenticitatea familiei, a precizat ministerul într-un comunicat.
Ministerul a declarat că a acționat în temeiul unei legi adoptate în urmă cu patru ani, care permite deschiderea unui mormânt pentru efectuarea de teste genetice în vederea stabilirii legăturilor de familie. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d