Israel / Iehuda&Shomron: Atac cu toporul dejucat, 9 suspecți palestinieni arestați de forțele israeliene

Forțele militare israeliene, Shin Bet (informații) și poliția de frontieră israeliană au desfășurat o operațiune comună în cadrul căreia au fost arestați 9 suspecți palestinieni căutați în Iehuda&Shomron (Cisiordania).

Persoanele căutate, suspectate de activități teroriste, au fost capturate în satele Betuniya și Akhtabta și în localitatea Tulkarem.
În timpul operațiunii din satul Al-Yamun, în apropiere de Djenin, s-au tras focuri de armă asupra forțelor israeliene, fără a cauza răniți.
În plus, forțele au operat în satul Al-Bira, în zona Brigăzii teritoriale Benjamin.
Suspecții au fost reținuți pentru a fi interogați de forțele de securitate.
În paralel cu aceste arestări, poliția a dejucat un atac în Cisiordania, după ce a arestat un palestinian înarmat cu un topor.
Poliția a oprit un vehicul suspect la intersecția de la Tapuach. În timpul percheziției vehiculului, poliția a confiscat un topor și un document în care suspectul scrisese că se îndrepta să comită “o răzbunare”.
Ancheta preliminară arată că suspectul, în vârstă de 22 de ani, s-a plimbat timp de aproximativ o oră căutând israelieni singuri pe stradă pentru a-i lovi cu un topor.
“Vigilența poliției și căutarea suspecților au împiedicat aparent un atac major. Vom continua cu determinare și profesionalism să protejăm în orice moment siguranța cetățenilor israelieni”, a declarat sergentul Haim Sargrof. (Anima News)

Lasă un răspuns