ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIMAGAZIN

America este în stare de șoc: Un bărbat înarmat a ucis 19 elevi în Texas / Atacatorul împușcat de polițiști

Un tânăr de 18 ani a deschis focul într-o școală primară din Texas marți, ucigând 19 tineri elevi și cel puțin un profesor, într-o tragedie care a aruncat America din nou într-un coșmar cronic, Joe Biden îndemnând la un impuls pentru controlul armelor de foc.

„Este timpul să transformăm durerea în acțiune”, a insistat președintele american, vizibil emoționat, într-un discurs solemn la Casa Albă.
„Când, pentru numele lui Dumnezeu, ne vom confrunta cu lobby-ul armelor de foc?”, a spus Biden, afirmând că este „sătul și obosit” de litania împușcăturilor din școli.
Această ultimă tragedie a curmat viețile unor copii de numai zece ani.
Bărbatul înarmat și-a ucis victimele într-un „mod atroce și fără sens” în orașul Uvalde, a declarat guvernatorul republican al Texasului, Greg Abbott.
Identificat ca fiind Salvador Ramos, acesta a murit și el în împușcăturile din localitatea situată la aproximativ 130 km vest de San Antonio.
El a fost ucis de poliție, au anunțat reprezentanții Departamentului de Siguranță Publică din Texas, adăugând că doi adulți au murit, de asemenea, în atac.
Se crede că Salvador Ramos, cetățean american, și-a împușcat mai întâi pe bunica sa, a cărei stare este neclară, înainte de a se deplasa la școală pentru a comite crima.
Motivul atacului, unul dintre cele mai grave atacuri asupra unei școli din ultimii ani, este încă necunoscut.
Mai mult de 500 de copii, aproape 90% dintre ei hispanici, au studiat la școală în anul școlar 2020-2021, potrivit datelor statului.
Casa Albă a ordonat, de asemenea, ca drapelele din toate clădirile guvernamentale să fie arborate la jumătate de catarg pentru a „onora victimele” din Uvalde. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: